Informatie over Jong Nederland Harbrinkhoek


Jong Nederland Harbrinkhoek, een club vol spel en avontuur.


Jong Nederland Harbrinkhoek is een jeugdclub, die jonge mensen de ruimte geeft die ze nodig hebben. Vanaf het vierde tot het zeventiende jaar kan een kind bij Jong Nederland Harbrinkhoek terecht. En omdat iedereen het leuker vindt om met leeftijdgenoten te spelen, zijn de groepen op leeftijd ingedeeld.

De doelstelling van Jong Nederland Harbrinkhoek is kinderen een gevarieerd aanbod in spel en ontspanning te geven. Ook na je zeventiende jaar heeft Jong Nederland Harbrinkhoek veel voor jouw in petto, want voor Jong Nederland zoeken we ook enthousiaste leiding voor het begeleiden van deze kinderen.


Pijlers


Om de doelstellingen te bereiken gaat Jong Nederland Harbrinkhoek uit van 3 pijlers:

 • Sport en spel: allerlei spelen in teamverband maar ook individuele spelen, zowel binnen als buiten.
 • Creativiteit: hierbij doen we bijvoorbeeld aan toneelspelen, playbacken, maar ook tekenen, schilderen, knutselen, e.d.
 • Buitenleven: activiteiten die te maken hebben met het leven buiten, zoals tochten lopen of omgaan met kaart en kompas

 • De leeftijdsgroepen van JN Harbrinkhoek


  4,5,6 Jarigen, de minioren
  Bij de minioren zijn de bijeenkomsten vol beweging en variatie, met korte opdrachten en spelen waarin ze hun fantasie en energie kwijt kunnen. Dat kan wanneer ze elkaar regelmatig ontmoeten in de miniorengroep. Verder gaan de minioren ieder jaar naar de miniorendag, georganiseerd ergens in Twente.

  7,8,9 Jarigen, de maxioren
  De maxioren spelen graag in een groep. De spelmogelijkheden voor hen zijn talrijk: sport en spel, er op uit trekken, de wereld ontdekken doormiddel van opdrachten. Dat doen ze tijdens hun wekelijkse activiteiten bij de maxiorengroep. Elk jaar wordt voor hun door een afdeling uit het district Twente de maxiorendag georganiseerd en tevens gaan ze elk jaar op kamp.

  10,11,12 Jarigen, de junioren
  De junioren zijn graag actief bezig in teamverband en willen steeds nieuwe dingen ontdekken. Activiteiten gericht op samenwerking. Dit doen ze wekelijks in de juniorengroep. Verder kunnen junioren elk jaar hun krachten meten met leeftijdgenoten. Dit gebeurt in een weekend durend Twente Toernooi. Ook voor hen staat een kamp op het programma.

  13 Jaar en ouder, de senioren
  Bij de seniorengroep zijn gezelligheid en helemaal jezelf kunnen zijn belangrijk. Veel verschillende types, een groep met de activiteiten die daarbij horen. Ook de senioren kunnen elk jaar meestrijden in het Twente Toernooi. Voor hen worden meer uitdagende kampen georganiseerd zoals een fietskamp. De oudste leden gaan ieder jaar op kamp naar de Ardennen.


  En dan dit nog…..  Er is eigenlijk maar een ding dat we het allerbelangrijkste vinden en dat is dat jij je, als je bij Jong Nederland Harbrinkhoek bent, goed amuseert. Dat je leuk kunt samenspelen met leeftijdgenoten en dat je door te spelen er allerlei dingen bijleert.
  Er zijn veel leiders en leidsters die jullie helpen bij deze activiteiten en die hun best doen om samen met jullie leuke groepen te vormen. De groepsbijeenkomsten worden georganiseerd in en rond de blokhut aan de Peuversweg 3 te Harbrinkhoek, waar je van harte welkom bent.

  Jong Nederland Harbrinkhoek; speels, vrolijk en uitdagend!
  Voor bijna elke leeftijd, creatief, buiten, binnen, spel en sport……..


  Enthousiast?


  Je kunt je op onze leden pagina aanmelden. Ook kunt je hier zien op welke dag jouw groep aanwezig is. Je bent altijd welkom om eerst een aantal keren te komen kijken voordat je beslist of je lid wilt worden.


  Als je meer wilt weten over Jong Nederland Harbrinkhoek en/of je als vrijwilliger wilt aanmelden, neem dan contact op via het contact formulier